maanantai 12. huhtikuuta 2021

Kuunnellaan, katsellaan, haistellaan, maistellaan ja ollaan vaan

 

Aihe on Yokon provinssin värisävyt


Lisään myös edellisen viikon värisävyihin sopivan kollaasin kun 
sattui olemaan maljakossa Vatikaanit lipun värejä.
  

Kevääseen kuuluu ehdottomasti tuoreen parsan syöminen.
Kylmäsavulohi (Norjan) ja hollandaisekastikee kruunaa herkun.
Valmista hollandaisekastiketta, tyydyttynyttä rasvaa 2%.
Sopii myös meille sydänystävällisesti terveellisesti syöville.
Valmistus: pesin parsat ja katkaisin n. 2 cm kovan paksusta 
päästä pois. En kuorinut koska nuori tuore parsa on ohut kuorinen.
Laitoin leivinpaperin päälle uunivuokaan.
Päälle loraus oliviiöljyä, ripaus suolaa ja mustaa pippuria.
Pyörittelin parsoja pellillä jotta tasaiseti maustuu.
Paistoin uunissa 210  C° 15 minuuttia.
 
Nautitaan kevään tuomista mieltä piristävistä mahdollisuuksista
pimeän kylmän jälkeen!  💚💛
Kuunnellaan, katsellaan, haistellaan ja maistellaan ja
ollaan vaan... mutta ulkoillaan myös paljon. ☀️

50 kommenttia:

  1. Ooh, pääsisipä terassille juomaan yhden oluen! No, ehkä ensi viikolla.

    Ihanan aurinkoisia kollaaseja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eletään toivossa että päästäisiin tänä keväänä terassille.

      Kiitos SusuPetal!

      Poista
  2. Tuo tropiikin uma-allaskuva on niiiiiin kutsuva, olisipa tuolla! Kyllä minulle parsa ja lohikin maistuisi. Kauniit kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva olisi pulahtaa uima-altaaseen.
      Hyvää on lohi ja parsa.

      Kiitos Riitta k!

      Poista
  3. Hienoja upeita kollaaseja. Keltaiset kukat täynnä iloa!

    VastaaPoista
  4. On todellakin herkkuja. Kiitos minullekin aimo annos parsaa. Maistuisi todella.
    Kevätiloa näissä kollaaseissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät tuo iloa.
      Nyt on tuoreita parsoja myynnissä. Kiva kun ei tarvi etes kuoria.

      Kiitos Aimarii!

      Poista
  5. Wunderschöner Tulpenstrauß, auch deine Collage gefällt mir gut. Die offizielle Spargel Saison ist bei uns auch eröffnet und ich genieße die leckeren Gerichte sehr gerne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lassen Sie uns den Spargel genießen.
      Lieselotte, Vielen Dank!

      Poista
  6. The yellow flowers are extraordinary.

    VastaaPoista
  7. Hienot kollaasit ja miellyttäviä mielikuvia kaikille aisteille.

    VastaaPoista
  8. Bannerisi on raikas kuin kevään iloinen riemu!😍
    Viikko sitten meilläkin syötiin kylmäsavulohta ja parsaa kokkipoikani tekemällä hollandese kastikkeella.Sittemmin ostin taas nipun ja pilkoin ruokaisaan salaattiin.On se vaan niin herkkua.😊
    Ihanaa värikkyyttä kollaaseissakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvemmin on saatavilla näitä upeita kerroksellisia tulppaaneja kaupassa.
      Itse tehty hollandaise on parhainta. Aiemmin tein itse hollandaisen.
      Luovuin itse tekemisestä kun en osaisi tehdä ilman voita. Pitää välttää voin käyttöä, tilalla öljyt. Kaupan hyllystä onneksi löytyi vähä voista kastiketta.

      Hyvää on parsa salaatissakin.
      Ostan myös lisää parsaa. Nams, herkkua. 😋

      Kiitos Mirjam-Matilda!

      Poista
  9. I listened to the "babbling brook accompanied by the flute" while I had my lunch. Peaceful, serene and, for whatever reason, I began to envision Henry Wadsworth Longfellow's "The Song of Hiawatha" and the deep, blue-black waters of Gitche Gumee in the moonlight off Pictured Rocks in Michigan .... and then, the Hiawatha and Minnehaha sculpture near Minnehaha Falls in Minneapolis .... a great lunch .... thank you, Liplatus ....

    Although my lunch did not include asparagus, looking at it in your photograph made the memory of its taste very real .... a great lunch .... bon appétit, Liplatus ....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nice when you enjoy lunch.
      I chose this flowing music as my lunch background.
      Then when you go to the pool, you can listen to rock music as exercise music.
      Michigan, an oasis of memories.
      ..Enjoy your meal...
      Fram Actual, thank you!

      Poista
  10. Herkkua vatsalle ja silmille. Kiitos.

    VastaaPoista
  11. Que buena entrada amigo mío, excelente plato, unas imágenes extraordinarias de gran colorido y una buena música de relajamiento, no se puede pedir más. ¡Excelente!
    Un abrazo y buena semana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ¡Que tengas una buena semana!
      retazosmios, gracias!

      Poista
  12. La primavera en todas sus facetas, fotos preciosas y muy apetitosas.
    Un abrazo

    VastaaPoista
  13. Todo bello las fotos, la música muy relajante y la receta.

    Saludos.

    VastaaPoista
  14. Upean upeat kollaasit - rakastan värejä ja sinä olet ne kyllä saanut ihan hehkumaan!
    Parsaa on kyllä tehtävä viimeistään viikonloppuna, sillä suunpieli ihan kostui kuvaasi katsellen....
    Iloa ja energiaa kevääseesi!

    VastaaPoista
  15. Nyt kun tuoreena saa parsaa ei kannata jättää väliin.

    Iloista kevättä myös Sinulle!

    VastaaPoista
  16. Ihanaa rentouttavaa musiikkia! Kuuntelin kokonaan ja sitten se yht´äkkiä loppui.
    Kaunis pehmeä, puinen, syvä ääni hänen soittimessaan. Veden solina rauhoittaa.

    VastaaPoista
  17. Hyvänolon musiikkia, hyvin rentouttaa.

    Kiitso Sartsa!

    VastaaPoista
  18. Beautiful spring photoes!Also love the food :)))Salmon, we have so much of it that we are really tired and now, we only eat trout :))Most of all I like your peacful music..Soo realxing!

    Thank you for sharing !Wish you a happy week!

    VastaaPoista
  19. Food is most important ...;))
    Rainbow salmon is available here. trout, but Norwegian salmon is more to my taste.
    While listening to this music, you can even fall asleep.
    Good week too for you!
    Anita, thank you!

    VastaaPoista
  20. Kaunis yhdistelmä nuo Vatikaanin lipun värit.
    Kyllä on hieno ja terveellinen ruoka-annos. 💚💛🧡

    VastaaPoista
  21. Ihanat kauniit piristävät värikkäät kuvat, ja lemppari ruoka-annos.
    Musiikissa olen melkein kaikki ruokainen.
    Hyvää kevään odotusta, tai kevättäkin jo!

    VastaaPoista
  22. Colores preciosos en tus bellas fotografías.

    Tu entrada es unos deliciosos placeres para todos los sentidos.

    Besos

    VastaaPoista
  23. Silmille ja mielelle kaunista väriterapiaa kollaaseissa. Oih, lohi & parsa on niin hyvää.

    VastaaPoista
  24. Tulppaanit lennähtivät suoraan syliin. Kiitos. Viimeinen lautasellinen on juuri sama mitä meillä oli viikonlopulla. Parsan kanssa voit myös pannulla pyöräyttää korppujauhoja parsan päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on. Korppujauho antaa lisä makua ja ruokaisemmaksi myös tekee.

      Kiitos Kaari3!

      Poista
  25. Preciosas fotos y que pinta tiene ese plato. Un saludo.

    VastaaPoista
  26. Mi piace questo tuo post molto primaverile è una festa di colori.
    Un abbraccio, namastè 🙏
    enrico

    VastaaPoista

Kommentisi ilahduttaa, kiitos Sinulle!

Hae tästä blogista